Conversion of rural Public House into three apartments

Overview

The existing Public House had become unviable with numerous Tenants being unable to make a success of the business. The owner approached us to consider the potential for the building and site as a whole.

The property benefitted from a large car park and open space which it was felt was larger than necessary for the current business, particularly as the business itself was struggling with viability.

Located outside of the settlement boundary in an area where the local polices restricted new dwellings, but in a ribbon development, a carefully considered, robust package of information was considered and developed justifying the benefits of the scheme. The existing access to the site required improvement as the visibility splays were poor which helped to provide an overall gain to the site as a whole.